En dag i Björnhult

Efter att jag vaknat vid 07, ringt och sjukanmält mig till jobbet, somnade jag om igen och sov till 13.00!
Jag blir så förvånad att jag kan sova sammanlagt över 12 timmar, förstår inte hur jag klarar det..

Dagen har varit slapp. Kollat tv, suttit vid datorn och snackat i telefon. Klev utanför dörren en gång när jag gick ut och gick med hundarna i typ 5 min.
Har verkligen inte pallat göra något, visserligen så är feberna näsan borta, men känner mig så hängig och allmänt dålig.
Men jag har iallafall fått mitt "en gång i månaden chokladsug" tillfredsställt i form av en perfekt tillagad kladdkaka, så nu mår jag lite bättre.

I morgon blir det förhoppningsvis att jobba lite, om jag mår bra så ska jag in till skolan och jobba på högstadiet./madde

ibland känns det bara som allt går fel..

ja idag skulle jag ha jobbat, skulle ha haft en klass fem hela dagen, men min kropp ville tydligen annat. sjuk och irriterad ligger jag istÄllet i min sÄng och tycker synd om mig sjÄlv.
och jag sÖr mig pÅ att min mobil fuckar upp sig. ÄÖÅ Är stort hela tiden, och jag kan inte fÅ nÅgon annan bokstav stor, och frÅgetecken fungerar inte heller.. mÅste palla mig in pÅ telia fÖr att se om det kan fixas..
nu ska jag fÖrsÖka sova bort det onda..
just det.. har jag sagt att jag saknar mina phungkulor sÅ mycket att det gÖr ont..

Stereotyp

Gårdagen var lyckad! Även om LaShit var tråkigt(som det oftast är) så hade jag kul med alla brudar:)

Nu sitter jag och väntar på att handbollen ska börja, morsan står och steker bananer, söndagsmys helst enkelt.
För mig är handboll och basket dom roligaste sporterna att se på. Visst, om det är hockey-VM eller nått stort kan jag slö kolla lite, men annars tycker jag inte att det är någon hit.

Igår diskuterade vi det här med stereotyper, och mest hockeystereotyper. För en gång skull så var det någon som höll med mig gällande hockeystereotyper(roliga var att det var en hockeyspelare också), att det finns mycket svin inom hockey.
Jag få alltid skit för att jag tycker så, och självklart vet jag att man inte kan dra alla över en kant, men jag står för det jag säger;
Det finns jävligt mycket hockeysvin.

Som sagt, man ska inte dra alla över en kant, en av dom snällaste personerna jag har träffat spelar hockey, men jag tycker att hela hockeykulturen utsrålar lite av att man tror att man är "störst, bäst och vackrast".

Party all night long!

Ja ikväll blir det faktist fest.
Det är den enda spelfria helgen på typ tio veckor, och sista helgen innan Linda flyttar, så det finns inget annat än: PARTY PARTY!
Först kommer det hit lite brudar för käk och häng, sen drar vi nog vidare till Edvin för att festa hårt.
Mitt första mål är att supa Linda under bordet. Mitt andra mål är att få Linda att strippa. Mitt tredje mål är att fiska åt Linda.
Återkommer med update.
(Snodde bilden av dig Linda när du var nere och lyssnade på asiatiskmusikal med din pappa, hoppas att det var lugnt)

Att prata om döden..

Förra veckan började jag ta hand om träningarna för Antes pojklag. Tanken var att jag skulle ha hand om träningarna tills han hade återhämtat sig från sin operation.
Igår var första träningen efter Antes bortgång och jag hade en liten pratstund med killarna om det. De flesta hade redan pratat om det hemma, men jag tyckte att det var bra att vi tog några minuter tillsammans så att de kunde ställa frågor ifall det var något de funderade över.

Jag kunde inte hjälpa att dra lite på smilbanden åt vissa av killarna, barn tänker på ett så helt annorlunda än vuxna.
"Madde, kan vi få kalla dig Anders? För att hedra honom".

Även om jag har rätt så lätt att prata om döden så hoppas jag att jag aldrig mer behöver ha ett liknande samtal igen.

/madde

Morgonstund har guld i mun?

När telefonen ringde och väckte mig runt 8.30 ville jag bara ta telefonen och slänga den i väggen.
Det var skolan som ville att jag skulle komma in och jobba idag, för en klass 4! Måste erkänna att jag blev lite tveksam, men självklart säger jag inte nej, alltid kul med nya erfarenheter..eller?
Nej men det är gutt att jobba och få in lite cash, men är lite surt med de plötsliga arbetspassen, men detta visste jag ju om när jag tog jobbet.
Men hade jag vetat att jag skulle jobbat idag hade jag kanske skickat hem Linda någon timme tidigare i går. Även om jag är tveksam till om jag hade kunnat avbryta henne mitt i strippen, så hade jag kanske fått någon extra timma sömn.


Det blev vinst igår!Äntligen!
Även om vi tappade en stor ledning så vann vi, och just nu är det viktigast, vi vann!!

Nu ska jag ta och göra mig lite fin, måste ju se någorlunda proper ut.

Gameday!

Idag är det smålandsderby i Oscars, vi ska ta oss an Nässjö. Som jag har förstått det så har OBBK och Nässjö spelat mot varandra två gånger i förra serien, och Nässjö vann båda gångerna.
Nu ska vi väll ändå försöka ta att bryta trenden.

Jag peppar inte, för Lena och jag har kommt på att när man peppar går det åt helvete.
Istället sitter jag och lyssnar på lite serbisk musik och youtube-slappar, här har vi några guldklimpar:
/madde

Upp och ner, back och fram

Jag vet inte varför det är kaos i mitt huvud ikväll, eller jag vet varför, men jag förstår inte varför det påverkar mig så mycket.

1. Anders Erixson, herrlagscoach och en människa med ett av de största baskethjärta jag har träffat, gick bort igår. Han lämnar efter sig ett stort tomrum för många männsikor, för klubben och för sin familj.

2.Vi förlorade matchen idag med en poäng, en ynka poäng!
Matchen spelades in och jag ska kolla igenom den 100 gånger, analysera mig själv och se vad jag gjorde fel, allt för att förbättras.

3. Min axel glappade ur led i mitt första byte. Jag hade glömt bort hur ont det gör, men med lite tejp och tabletter gick det att fortsätta spela.

4. Och detta är en jobbig en..
Linda, min vänstra kula, ska flytta till Jönköping. Jag har vetat om dett i några dagar, men när Coach berättade det för laget idag slog det mig verkligen.
Jag är så glad för din skull Linda, att du ska göra en förändring (som förmoldigen kommer att bli till det bättre), och jag hoppas att det kommer att vara allt som du hoppas.
Och egentligen är det väll inte mer än rätt att mina Phungkulor ska vara återförenade.I morgon ska jag till sjukhuset för att bestämma vad som ska göras åt min axel, jag kan inte ha det såhär. Blir så förbannad varje gång den hoppar, och jag kan ju inte gå in till 100 %!

Hoppas att eran kväll är bättre än min.

The botten is nådd

det Är bara massa skit runt mig just nu..
och att det Är helt fuckat att blogga frÅn telefonen hjÄlper ju inte..
update kommer nÄr jag orkar sitta vid datorn..
fuck off and die, sÅ kÄnns det just nu

Fröken Ingemarsson

Ja idag har jag varit på arbetsintervju på Rödsleskolan, så som det ser ut nu så kommer jag att få ett vikariat där.
Det kan ju bli allt ifrån något pass i veckan, till något i månaden, till något nästan varje dag!
Men det är ett gutt jobb att ha medans jag söker runt till andra jobb, fast först måste jag skriva färdigt mitt CV...
Dock är jag lite nervös. Brorsan frågade mig: "Vilka ämnen är du bra på?", och för att vara ärlig så kan jag faktist inte komma på något..

Jag har tänkt på en sak.
Man kommer rätt långt här i livet om man bara är öppen, ärlig och trevlig mot folk. Det är inte alltid viktigast vad man har på papper, utan vad man har i hjärnan och hjärtat.
Om man anstränger sig lite extra och offrar sig, och tänker på andra ibland, så kommer folk att uppskatta en. Och när man väl behöver en tjänst så kommer det att finnas någon som ställer upp.

Karma, helt enkelt.

Back in Oskis!

Ja efter tre matcher i Stockholm är vi nu tillbaka i Oskarshamn, eller Oskis som mina lumpenpolare tror att vi kallar det.
I går spelade vi två matcher mot lag som ligger en divition högre än vad vi gör, och det var lite av en chock för mig att möta så tufft motstånd i mina första matcher tillbaka.
Det blev förlust i båda matcherna, men jag tycker att vi får med oss bra saker, och vi förbättras från det att uppkastet är tills att slutsignalen går.
Min egna prestation i matcherna är inte så mycket att skryta om, tycker att medelmåttig beskriver den rätt så bra.

På vägen hem i dag stannade vi i Katrineholm för att möta deras damlag som spelar i samma divition som oss, men i en annan serie.
En match som gick fram och tillbaka, men som vi tillslut vinner med 11 poäng.
För mig gick det bättre denna matchen, fick testa på att spela mer guard och det var nyttigt att få hålla mindre och kvickare spelare än vad jag är van vid.

Ikväll är det bara slappt. Jag plockar ännu mer vuxenpoäng genom att kolla på "Året med kungafamiljen", så snart är jag nog uppe i 70 år.

Andra vuxenpoäng: (Enligt mina ynglingar till lagkamrater)
-Mörk choklad
-Läsa deckarePeace!

Stockholm nästa!

Ja nu är det bara timmar kvar tills minibussen går mot Stockholm, och mot ett par hårda dagar med tuffa matcher.
I morgon har två två matcher, och på vägen hem på fredag ska vi stanna i Katrineholm för ännu en match.
Jag är faktist väldigt nervös, det bara pirrar i magen när jag tänker på matcherna, jag hoppas att det går bra!


Trasdocka

Som en del vet har jag haft problem med min axel i flera år. Allt började en rugbyträning där axeln hoppade ur led, och sen dess har den varit helt fuckad.
Mina ledband är uttöjda och i fel vinkel, eller vid en smäll hoppar den ur led och sedan tillbaka (som tur är har den aldrig fastnat, peppar, peppar tar i trä).
Genom åren har det gått upp och ner, smärta och ingen smärta, rehab hit och rehab dit, operera eller inte operera? Och i morse fick jag min andra kortisonspruta som förhoppningsvis ska ta bort smärtan.
Så på läkarens order står jag över dagens träningspass för att låta allt lägga sig och bli bra inför Stockholm.
Det är snack att jag ska opereras efter säsongen, vilket innebär att jag blir borta största delen av försäsongen, men skulle också innebära att axeln skulle bli stabilare och smärtan förmodligen skulle försvinna.

Ett beslut som tåls att tänka på, och som jag kommer att bolla fram och tillbaka.

I morgon åker vi till Stockholm för att spela träningsmatcher som förhoppningsvis ska hjälpa oss att förbereda oss för kvalet, jag är pepp som fan!

/madde

2011

Vi börjar det nya året som vi avslutade det gamla; träning, träning, träning.
Söndag-Tisdag är det två träningar om dagen som gäller, sen bär det av till Stockholm för att spela massa träningsmatcher. Och om två veckor drar serien igång, waaaaaah, pirrigt!

Jag har kommit på att jag är väldigt dålig på att utnyttja min kamera, men jag lovar att jag ska försöka att bli bättre.


Kul att man blev lite uppmärksammad på OBBK:s hemsida också.

Irriterad

Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om hur kul jag hade igår med min Phung, men är så distraherad.

När jag loggade in på Facebook så ser jag att min förra värdunge från USA(hon som gjorde livet surt för mig och gjorde att jag bytte familj) har addat mig och skickat ett meddelande till mig.
Hon skrev att "om jag kom ihåg henne skulle jag acceptera hennes vänförfrågan".
Stör mig..

Madde

Livet som volontär i Dublin.

RSS 2.0